2020-05-31

Fika med sjöutsikt


Pingstafton 2020

Maken och jag gör en sväng med bilen. Åker genom ett illandes grönt landskap, uppför backar och nerför backar. Liljekonvaljer och maskrosor i dikeskanten. Kossor betar lugnt i hagarna. Vi åker en bit längs väg 49. Det är glest med bilar på vägen. En vit bil med svart takbox kör om oss i ett huj, trots dålig sikt. Någon kilometer längre fram står bilen inkörd vid en P-plats och föraren står bredbent bredvid och lättar på trycket. Om ytterligare några kilometer kommer bilen som ett vitt streck och kör om oss igen.

Vi stannar vid Koviken där man kan se långt ut över Vättern och dukar upp vårt kaffe, våra äggmackor och den mjuka pepparkakan. Här är har vi sjöutsikt och slipper trängsel. En polsk lastbilschaufför vilar i sin långtradare.

På hemvägen viker vi av från Granvik och åker en smal, backig skogsväg längs vackra, smala sjöar kantade av berg. Här och där skymtar frilufsande människor, som liksom vi känner för att komma ut och njuta av naturen, när den är som allra vackrast.

På bilden längst ner till höger har jag mina nya läsglasögon och en sjal jag köpt på Sjöbod nr 7. Kunde inte motstå den, men den kanske får bli present istället. Lägger undan den, så länge.

Ha det!

2 kommentarer:

epsilon sa...

Men Maggan - klart att du ska unna dig sjalen, passar så bra till dina nya snygga glasögon.

Maggan sa...

epsilon: - Tycker du det? Ja, kanske. Vi får se!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...