2015-03-01

Magi och matroser

Puh! Har just avslutat 5 mil framför TVn. Pulsen har ännu inte lagt sig efter att ha hejat fram Johan Olsson till en hedrande bronsmedalj. Petter Northug är helt otrolig. Han lurar i bakgrunden och kommer fram i sista momangen med sin fenomenala sluggerspurt och vinner det hela. Hur kan man ha sådana krafter kvar efter fem mil i lössnö?? Luvan av!I fredags efter optikerbesök i La Stada gick vi på bio, Maken, Pe, Em och jag. Filmen vi såg var Cirkeln, men jag kände att den nog var riktad till en yngre publik. Här var det tonårsflickor, magi, förälskelser, mobbning.. Filmen var säkert inspirerad av Harry Potter, men jag fick en flash-back till min egen tonårstid när jag smygläste i seriemagasinet Tony, inget som var godkänt av mamma. Men jag fick låna något exemplar av min äldre kamrat Eva-Lena.


Repliken som gav filmens enda skratt var: - Har vi räddat världen nu? Jag tror inte att det var meningen att vi skulle skratta där. Behållningen var Bergslagsmiljön.

Idag har jag tittat in i Sjöbod No 7, en nyöppnad butik som ligger långt från havet men alldeles i närheten av Mellansveriges största båtförsäljning.


Butiken drivs Maria med benägen hjälp av min kompis Ärtan T. I helgen har det varit invigning med bland annat provsmakning av marmelader. Jag köpte en fikonmarmelad och en härlig presentkorg som jag ska ge till ett födelsedagsbarn ikväll.


Lycka till, önskar jag matroserna i Sjöboden!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för besöket och för dina fyndiga kommentarer. Vi behöver all marknadsföring som kan fås utan kostnad. Kram min kompis fr Terttu

epsilon sa...

Dit måste man ju bara. Ser verkligen trevligt ut. Kom inte iväg nu i helgen och missade när Rotary var där för då var jag på sportlov.
en sån där trevlig tupp till påsk vore väl inte så dumt.

Andra året i Hjo sa...

5-milen ska köras med individuell start. Och då hade Johan Olsson stått som segrare. Utan tvekan. Ja ja. Det är som det är.

Maggan sa...

Terttu: Så fint ni hade gjort i ordning! Ljust, fräscht och läckert! Lycka till!

Maggan sa...

epsilon: Rekommenderar ett besök!

Maggan sa...

Andra året i Hjo: Det tror jag också. Han gillar ju att köra själv!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...