2015-03-12

Vet du svaret?

Ros som tack för hembygdsinsatser

Jag drar samma klyscha som alla andra pensionister: - Hur i hundan hann jag jobba förut?

Igår eftermiddag deltog jag och två lagkamrater i Veteranvetarna för tredje året i rad. Tio lag ställde upp med folk från södra länsdelens olika orter. Vi sitter på en scen på ett Folkets Hus med publik framför oss och blir matade med frågor som vi ska svara på inom två minuter. Det lämnas inga svarsalternativ, 1 x 2. Det vore för lätt.
Bild från förra året då vi ledde igenom hela tävlingen till sista frågan som handlade om segling.

De två första åren har vi kommit på andra plats, men i år var vi inte lika lyckosamma. Vi hamnade längre bak i listan. Frågorna var svåra och lite "dammiga". Kan du svara på följande fråga utan att tjuvkika på Wikipedia?

Vilka skulptörer har skapat:

1) Sjömanshustrun, Kvinnan vid havet, vid Sjöfarsmuseet i Göteborg

2) Karl XIV Johan i Örebro

3) Branting-monumentet på Norra Bantorget

Svara gärna i kommentatorsfältet, så återkommer jag med rätta svaret.

På kvällen var det både årsmöte med Hembygdsföreningen och körövning i rummet intill. Jag sprang emellan. Dukade och diskade och sjöng.


Idag på förmiddagen förberedde vi, några ladies, påskbasaren som kommer fram över. Det blev många fina ris till försäljning, där pengarna kommer att gå till den internationella fastekampanjen: Utrota hungern!

Efter lunch har jag hunnit med ett styrelsemöte inför föreläsningen som ska hållas nästa onsdag. Och skrivit några kallelser och agendor som ska skickas ut.

Solen lyser så rart utanför fönstret! Nu ska jag ta mig en kopp kaffe,

Adjöken!


4 kommentarer:

epsilon sa...

Svårt, Sjömanshustrun har jag åtminstone sett för inte så länge sen men gubbarna - ingen aning. Kungen är väl han på Stortorget men Branting har jag inte ens ett minne av hur han ser ut. Alla skulptörer tycks ha ramlat ur minnet.

Maggan sa...

Det är Engelbrekt som står på Stortorget. Kungen står nere vid slottet. Ja du, denna fråga var löjligt svår. Jag återkommer med svar.

Emma sa...

Nja, kan inte en enda...men kunde desto fler på kvällens quiz som var på "Stora Örebro" dock räckte det inte seger. Men roligt hade vi! :-)

Kram

Maggan sa...

Emma; Kul med quiz! Vilka var med i ditt lag?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...