2019-04-27

Hålligång i skogen

Ovan: Ukulelespel och hyllningssång, Vilken kväll för ett garden party!
Nedan: Jubilaren himself, Småprat på trappen, glada festdeltagare

70 är det nya 50, heter det ju. Och det gäller verkligen för gårdagens födelsedagsbarn. Han bor med sin vackra fru i ett rött hus med vita knutar mitt i spenaten. Igår var det Öppet Hus och gästerna flockades i trädgården och på terrassen.

Jubilarens barnbarn studsade ivrigt på studsmattan och den vita boarder collien Sippa lekte tafatt med gästande hundar. I hagen ner mot björkdungen och sjön gick fåren. Två små svarta lamm har det blivit de senaste dagarna. Ett av dem lyckades trassla sig ut på fel sida av stängslet.

Det var ett ängsligt bräkande från både mor och dotter innan hjälp tillkallades.


Jubilaren/superhjälten ryckte ut och räddade situationen.
Skönt att vara hemma igen!
När hyllningskören sjungit och ukuleleparet spelat klart, satt några av oss kvar på verandan och småpratade. Solen gick ner bortom skogskanten på andra sidan sjön och luften blev sval. En koltrast satt i en hög björk och lät sina klara toner trilla ut över nejden.

Nu på morgonen dagen efter, har jag spanat på slow TV, direktsändning från älgarnas Vansbrosim. Ja, än så länge är det bara fåglar som jag sett simma förbi. Spännande ändå. Jag såg en stor grupp älgar som tvekande väntade i snårskogen och en familj renar som vilade vid stranden.

- Du Hälge, ska vi våga hoppa i? Skärmdump från morgonens direktsändning på SVT Play

Jisses vad med naturupplevelser! Men snart blir det boksläpp på biblioteket istället.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...