2019-04-22

Påsken 2019: sol, sippor, sötnosar och sång


Påskafton 2019, den perfekta dagen för ett besök i Trystorp. Ljuvligt väder, släpljus över ljusgröna marker. vitsipporna hade tagit över, men ännu fanns det små kolonier av de blå.

Det var många som kommit på samma goda idé som vi fyra. Picknick-borden var upptagna av påskfirande storfamiljer. Vid ett av dem satt ett bekant par med sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn (?). Familjeöverhuvudet berättade för mig att här i parken hade hans morfar, som var stallmästare på Trystorps gård, träffat sin blivande fru.

A pro på barn och barnbarn. Planerna för vår egen påsk har verkligen böljat fram och tillbaka. Först trodde vi att alla skulle komma, sedan verkade det som om det bara skulle bli den ena familjen, senare igen som om det skulle bli en son och till slut, på påskafton, blev det samtliga i alla fall. Sjuklingarna hade piggnat till.


LH hittade sitt påskägg i den gamla chiffonjén.


LL fick leta utomhus och hittade sitt ägg bakom pallkragen.

Vi grillade för första gången i år och citronfjärilar och humlor vimsade omkring och letade efter sitt godis.

På påskdagen, efter frukost med LL, var det dags för mig att ta med mig noter och körponcho och svepa iväg till dagens första körinsats. Senare på dagen blev det Tiveds tur att få avnjuta Vårpolska, Ge en sol, Gläd dig du jord, Kom nu helig Ande och Träd in i dansen.


Den här bilden är från ett tidigare tillfälle. Igår hade vi blå sidan på ponchon utåt och en florstunn sommarscarf.

Idag är det bara Maken och jag hemma. Kaffedoften från köket når min näsa. Det är dags att ta dagens första kopp.

So long!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...