2021-12-04

Till havs, igen!

 


Nu har man varit till havs igen! Undrar om jag börjar få sjöben nu, men nej. Jag fick inte träna så värst på balansen denna gång heller. Det var relativt lugnt på havet.

Uppstarten, däremot, var inte så lugn. Jag, som normalt brukar vara uppe med tuppen, försov mig på avresedagen. Jag vaknade bara två timmar innan vi skulle hämta min reskompis för att åka till påstigningsstället. I stressen som uppstod glömde jag att jag beställt uppdatering av mobilen under natten och slog fel kod när jag skulle starta telefonen, 3 gånger! Och telefonen låstes och kunde bara öppnas med PUK-kod. Jag kunde inte komma åt Bank-ID, Covid-passet, Swish, fota, svara eller ringa. Och jag var kontaktperson för resan. Som tur var hade jag redan packat.

Foto: Jan Sörberg
Men iväg kom vi. Ett haveri till hände under förmiddagen. En av bussarna i reseföretagets flotta gick sönder och vår buss fick vända och hämta upp de strandsatta deltagarna. Som tur var hade vi plats.


Men vi hann gott och väl upp på båten. Där fick vi njuta av Kocklandslagets julbord, trevligt sällskap och sedan härlig julshow med Rongedals och Nina Söderquist och fina musiker. Jag och min resekompis B-I var överens om att resans höjdpunkt var när tvillingarna och Nina trestämmigt sjöng O Helga Natt. Ögonen tårades och håret reste sig på armarna. 

Nu är jag hemma igen och har hunnit få hjälp med mobilen av Carl på Telia-butiken. 

Allt är frid och fröjd!


2 kommentarer:

epsilon sa...

Oj vad stressigt, men skönt att det löste sig.

Maggan sa...

This will pass too, tänker jag nu för tiden tack vare bokcirkeln!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...