2020-09-02

Anfäkta och anamma!

 Anfäkta och anamma! Vad sjutton är älgflugor bra för? Hårda, envisa, luriga och äckliga! Igår, när Ve och jag varit på en solig skogspromenad för att plocka lingon, trillade det ut tre stycken älgflugor ur mitt korta hår när jag kammade mig. 

Foto: M Swenson o V Mindeva

Förutom dessa kryp var det härligt i solen. Lingonen växte i stora klasar, mörkröda, stora och det var bara att förse sig. Plockade med lite vit renlav också till adventsstaken. Bra med framförhållning. A pro på julen, så har jag redan beställt från två duktiga jultidningsförsäljerskor. OK, det låter tidigt men rätt vad det är har vi julen över oss.

När det gäller odjur är det alltid någon som har något ännu värre att berätta: En Tivedsbo berättade nyligen att han tyckte att det kittlade så konstigt i örat när han hade tagit på sig sina hörselkåpor. Han rev av sig dem och upptäckte att det var en tvestjärt som flyttat in i där. En kompis från A-sund hade tittat en kloakråtta rätt i ögonen när han kontrollerat ett avloppsrör under villan. Huvva!

Gårdagens eftermiddag avslutades behagligt med att jag utnyttjade Makens födelsedagspresent till mig med en fotvårdsbehandling hos fina Emma. Nu går jag som på moln.

Till sist:

Fick ett vykort från min syster S, som skriver att hon tänkte på mig när hon såg det här motivet och texten:

Hon köpte det i Björkekärrs kyrka när hon var på en liten spontanutflykt. 

Ha det nu så bra, där ute! Idag blir det en ny, vacker dag att njuta av!


4 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Allt ditt är mitt som det heter när man är gifta med varandra. Bra att du använde dig av makens födelsedagspresent! :) Skönt ser det ut.
Älgflugor, ja, säg det! Varför ska det finnas sådana överhuvudtaget? Vi har varit förskonade här hos oss men de kommer hitåt har jag förstått. Hade en i håret när jag var på fastlandet och plockade svamp för några år sedan. Usch, jag ryser. Otäcka varelser.
Ljuvliga höstbilder, tack för dem Maggan!

Maggan sa...

Hej Pettas! Ha, ha! Ett litet förtydligande: Det var jag som fått presentkortet på fotvård av min make. Men det vore honom icke främmande att låta mig ta över hans present, heller. Vår resecirkel i PRO kom ju aldrig iväg till Åland som planerat i juni. Det står i stjärnorna när det blir av. Man får hoppas att den här Corona-perioden tar slut någon gång.

Bloggblad sa...

Titta på min blogg så vet du hur du ska slippa älglössen! Huvudbonaden kostar 90:- tror jag det var, på XXL. Det är kanske bara 6-7 år sedan jag såg de första - jag som varit mycket i skogen förr om året. Inte en enda har jag stött på under alla år. Men nu... Hu! Fast i år har de inte kommit till skogen bakom stugan - än!

I dag började 60+gympan! Underbart. Glest och avtorkat på alla ytor. Det kändes lite som om livet har börjat igen. På tisdag ska vi öva med den lilla kören, vi har fått ett uppdrag att sjunga när biskopen gör sin visitation. Den skulle ha varit i våras med stort pådrag och alla körer, men fick skjutas upp. Vokalensemblen är så liten att vi lätt kan stå med stort avstånd. Ser fram emot det!

Maggan sa...

Bloggblad: Ja, en sådan hatt skulle jag ha haft. Det var uräckligt att få krypen i huvudet.

Vi får inte träna i kören i höst. Anses vara för farligt och vi är många äldre. Det tycker vi är trist, allihop, för vi längtar efter att få sjunga tillsammans. Förstår att du tycker att det ska bli roligt med vokalensemblen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...