Det här behövs:
En rulle smördeg (jag hade färsk)
Spenat 250 gram (jag hade fryst hackad)
Ost 200 gr (jag hade en rulle getost)
Lök 1 st (jag hade rödlök)
Vitlöksklyftor 2 st
Peppar
Flingsalt
Ägg 1 st
Så här gjorde jag:
Fräste spenaten i smör för sig och löken och vitlöken för sig och blandade sedan ihop dem i en panna.
Skar bort det vita "skalet" på getosten, delade den i mindre bitar, mosade och pepprade den. Blandade i den i den avsvalnade spenatröran.
La ut fyllningen på hela smördegsplattan, rullade ihop den från långsidan och skar 1 cm tjocka bitar. La rundlarna på smörpappersklädd plåt. Penslade med uppvispat ägg och strösslade på flingsalt.
Gräddade i mitten av ugnen 225 grader 15 - 20 grader.
Det blev jättegott! Passar till förrätt för fyra personer eller som lite fredagsmys för bara 2 - 3.
Prova!
1 kommentar:
Det måste ju testas. Både gott och nyttigt!
Skicka en kommentar