2014-11-18

Fotoutmaningen 18: Rum


Dagens ämne: Rum

På Röda Korsets Kupan finns det rum för ett möte, ett skratt och en kaffetår. Här jobbar jag som volontär varje tisdag eftermiddag några timmar. Hit söker sig folk av olika slag och av olika skäl. En nyinflyttad invandrare köper sig en kastrull och en varm tröja. Ett gäng kontorsdamer botaniserar bland julsakerna under sin lunchrast. Mormor och morfar bjuder barnbarnet, 5 år, på saft och bulle. En ung kvinna lämnar in en vit gungstol och två stolar till vår försäljning. En tonårstjej hittar en tuff jacka för en billig peng. Det är bara några av de kunder som kom in i våra ombonade rum idag.


Jag trivs så bra och känner att vi gör nytta på olika sätt. Folk skänker saker de annars skulle slänga eller ha liggande i garderober och på vindar. Andra köper dem billigt och tycker att de gör fynd. Våra många flyktingar får en möjlighet att klä sig varmt och snyggt utan stora kostnader. De pengar vi får in skickar vi vidare till Röda Korsets hjälpinsatser. Snacka om en win-win-situation!!

När jag åkte hem lyssnade jag på nyheterna. Där sa man att det finns ett förslag att beskatta second hand-butikerna. Det vore ett rejält bakslag för oss. Ett riktigt dåligt förslag som inte gynnar någon!

4 kommentarer:

epsilon sa...

Verkar ju huvudlöst med moms på ideell verksamhet. Både dumt och krångligt. Hoppas att det bara är en försöksballong från skatteverket.

Maggan sa...

epsilon: Det får vi verkligen hoppas!

Musikanta sa...

Så fint och fräscht ni har det! Och så trevligt att ni har en caféhörna också.
Kram från Ingrid

Maggan sa...

Musikanta: Vi är mycket nöjda med de fräscha lokalerna som vi haft i precis ett år. Kaffe och bulle, hembakad av Susanne, kostar endast 5 kr! Oslagbart!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...