2014-11-26

Fotoutmaningen 26: Symbol


Dagens ämne: Symbol

Jag väljer adventsstjärnan från Våmhus som symbol för den fina adventstiden som vi har framför oss. I år kom stjärnorna upp lite för tidigt, men det beror på att vi har fått hjälp att byta fönster på övervåningen. Det var ingen idé att hänga upp de ordinarie fönsterlamporna igen, utan nu fick det bli stjärnorna som ändå skulle upp om några dagar.

Stjärnan av spån är en trevlig souvenir från en mycket lyckad Dalaresa som ett gäng från orten gjorde på försommaren 2013. Bland annat tittade vi på hur hantverkare i Våmhus tillverkade hårsmycken och korgar.


Jag blev imponerad av att höra om hårkullorna som vågade sig ut långt ut i världen för att sälja sina smycken. Företagsamma kvinnor, minsann!

Ikväll är det jubileumsmiddag. Röda Korset i Laxå fyller 100 år och det ska firas!

2 kommentarer:

Musikanta sa...

Jag ska gå och hämta adventsstjärnan nu, det ser så trevligt ut i ditt fönster.
Jag gjorde också en resa till Dalarna som bussguide för sisådär 40 år sen (tiden går fort). Det var trevligt eftersom vi var och tittade på när de tillverkade dalahästar i Nusnäs och även besökte ett litet väveri. Jag som bussguide fick ju både en duk och en häst :-). Duken har jag kvar, hästen vet jag inte vart den tog vägen...
Kram

Maggan sa...

Dalarna är på något sätt kontentan av Sverige. Vi såg också dalahästtillverkningen och mycket annat. Gillar de här resorna. Nästa år blir det Höga Kusten.
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...