2024-07-10

En hälsning från den lilla galliska byn


 "Men vad gör människan? Varför hör hon inte av sig? Inget blogginlägg nu heller!"

Jag kan riktigt höra era irriterade röster. Men bot och bättring. Här kommer en liten hälsning från den galliska byn.

Det har blivit en hel del fotboll. Ja inte utövat av mig själv, om nu någon skulle tro det. Fast jag har haft en ordentlig meniskskada en gång, då doktorn undrade om jag spelade fotboll.

Nej, det har blivit några spännande duster i TV-soffan. Igår kväll senast såg vi semifinalen i EM-fotbollen mellan Frankrike och Spanien. En spansk tonårspojke fick visa framfötterna och blev hjälte.

Annars då? Jo, vi har haft hjälp av det här gänget att laga en spaljé och ett plank och att tömma garaget på bråte. Nu kan jag, för första gången på länge, ställa in bilen där.

Sedan har jag och Må jobbat på Kupan två onsdagar i rad. Där är det sommaröppet på onsdagar mellan 10.00 och 13.00. Och jisses så mycket folk det har kommit. Så mycket att det bildats köer vid kassan. Då var det tur att Må:s barnbarn ryckte in som hjälpredor.

Andra aktiviteter har varit att baka och vara med på Sommarkyrkan en tisdag och torsdag. En journalist gjorde ett reportage i lokaltidningen och veckan efter kom det dubbelt så många deltagare.

Jag har också hållit i anmälningar till två dagsutflykter som ska ske under veckorna framöver. Vi får hoppas att vi får ett bra resväder tills dess. Idag är det utfärdat gul varning för storm och skyfall!!

Maken och jag var bjudna på middag av våra vänner på landet. Allt på tallriken är hemodlat, inklusive köttet (lamm). Och det smakade gudomligt gott. 


Avslutningsvis lägger jag ut Makens bild från Visby sommaren 2011. En favoritbild för mig.

Ha det gott!



Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...